lunes, abril 04, 2011

Sprint

Molta gent pensava que el partit contra el Vila-real ja no tenia importància. Però en Pep, que és qui més en sap de tot això, pensava diferent: si guanyava dissabte, podia adquirir un avantatge molt més gran que els vuit punts de la classificació. L’avantatge és estratègic: ara, el Barça pot prendre decisions sense dependre de ningú i, sobretot, pot prioritzar. Si és capaç d’eliminar el Xhakhtar i classificar-se per semifinals de Champions, l’equip de Guardiola haurà de jugar dotze partits en quaranta dies, una autèntica marató. Tots els partits seran importants, però podrà reservar alguns recursos pels dies menys transcendents, podrà utilitzar alguns suplents per complir els tràmits i podrà deixar respirar els jugadors fonamentals.

Aquest és el gran avantatge que va aconseguir el Barça en la combinació de resultats de dissabte. Queda una volta a la pista i l’equip ha agafat el lloc de privilegi a la corda. Als altres els tocarà córrer més metres per fora. Aquest esprint, sembla que tampoc s’escaparà.

- Emitido en RAC-1 (4-IV-2011)

Mucha gente pensó que el partido contra el Villarreal ya carecía de importancia. Pep, que de esto es quien más sabe, pensaba distinto: si ganaba el sábado, podía alcanzar una ventaja muy superior a la que otorgan los ocho puntos de la clasificación. La ventaja era estratégica: ahora, el Barça puede tomar decisiones sin depender de nadie y puede, sobre todo, priorizar. Si es capaz de eliminar al Shakhtar y clasificarse para semifinales de la Champions, el equipo de Guardiola disputará doce partidos en cuarenta días, una auténtica maratón. Todos los encuentros serán importantes, pero podrá reservar algunos recursos en los días menos trascendentes, podrá utilizar suplentes para cubrir trámites y podrá darle un respiro a los jugadores fundamentales.

Esta es la gran ventaja que conquistó el Barça en la combinación de resultados del sábado. Aún queda toda una vuelta a la pista y el equipo ha tomado el lugar de privilegio en la cuerda. Al resto les tocará correr más metros por la calle de fuera. Este sprint, a lo que parece, tampoco se le escapará a Pep.